به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، پیش از ظهر امروز 21 اردیبهشت ماه در ششمین همایش سالانه قرآن کریم که در سالن شهید بهشتی جامعه الزهرا (س) قم برگزارشد، اظهارداشت: برگزاری همایشهای قرآنی با رویکرد تدبرانه ضروری به نظر میرسد .
وی افزود: تدبر در آیات الهی ، تحقیق وپژوهش و بررسی عمیق مباحث قرآنی میتواند در روند بیداری جوامع اسلامی بسیار موثر باشد از مبانی جامعه شناختی و جامعه شناسی بهره مند میگردد اهتمام داشت و ایدئو لوژی و مبانی اعتقادی ویژه ای را در دستور کار قرار داد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، بیداری جوامع اسلامی را ریشه در جامعه شناختی آنها دانست و تصریح کرد: برای این که بتوانیم جهان و بیداری جوامع اسلامی را به سهولت مورد مطالعه قرار دهیم، باید تامل و تحقیق دقیقی قرآنی داشته باشیم .
حجت الاسلام جوادی آملی، سخن سیاسی گفتن را برای عده ای خوشایند دانسته و خاطر نشان کرد: حوزویان و افرادی که با قرآن و آموزههای قرآنی سر و کار دارند باید حوادث و وقایع را با تدبر در آیات قرآن مورد مطالعه قرار دهند، بنابراین سخن سیاسی گفتن برای کسانی که در حوزه علمیه قم هستند، خوب نیست؛ البته شاید برای برخیها بیان این سخنان خوشایند باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه سه نوع خواب و سه نوع غفلت در زندگی انسانها وجود دارد، اظهارداشت: خواب و بیداری در برخی مواقع ممدوح و در برخی زمانها هم مورد مذمت واقع است؛ انسان اگر بیدار باشد ولی خودش را به خواب بزند مورد نکوهش دیگران قرار میگیرد.
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان اینکه انسان به هر نوع غفلتی دچار شود، مورد مذمت دیگران قرار میگیرد، اضافه کرد: انسانها چه خود را به غفلت بزنند و چه مورد اغفال دیگران قرار بگیرند به جهت اینکه از عقل و قوه درک خود استفاده نمیکنند، مورد مذمت واقع میشوند.
وی با اشاره به تسلط استکبار بر جوامع اسلامی، تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده جوامع اسلامی در حال حاضر تسلط مستکبرین به آنان است؛ چه انسانهایی که بر اثر هوا هوس و خوش گذرانی و اشرافی گری خود را به غفلت زدند، مانند قضیه غدیر که یکی از مسلمات تاریخ اسلام به شمار میآيد و چه کسانی که در حادثه کربلا از ترس مستکبرین و تبعیت از هوا هوس مورد اغفال قرار گرفتند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: چه غفلتی از این بالاتر که دشمنان با هزاران رنگ و فریب کاری ، و با ایجاد شبکههای آلوده، دیگران را مورد اغفال قرار میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین جوادی آملی در پایان با بیان این که باید نگاه نو به قرآن و سورههای قرآنی داشته باشیم، گفت: قرآن کریم را نباید مانند 1400 سال قبل مورد مطالعه قرار دهیم، بلکه باید حوزههای علمیه، قرآن را بصورت هنری، قارونها و فرعونهای عصر حاضر را معرفی کنند و جوامع را بسوی تعقل و تفکر سوق دهند .